Žāvēto augļu bumbiņas

Gatavošanas laiks: 40 min

Sastāvdaļas:

  • Žāvētas aprikozes – 100 g,
  • dateles- 100 g,
  • maisījums ar riekstiem (mandeles, Indijas rieksti, rieksti) – 100 g,
  • svaiga apelsīnu sula – 60 ml,
  • sezama sēklas (var izmantot arī kokosriekstu skaidiņas).

Žāvētas aprikozes un dateles mērcē karstā ūdenī 2-3 minūtes, pēc tam rūpīgi noskalo un nosusina. Sablenderē žāvētos augļus, un iegūto masu rūpīgi samaisa. Klāt liek apelsīna sulu.
Tad masu ņem rokās un izveido bumbiņas. Tās apviļā sezama sēklās un liek ledusskapī.

Kad masa ir sagatavota, var nogaršot to, lai saprastu, cik garda tā liekas. Gadījumam, ja prasās vairāk salduma, pievieno vēl medu. Sanāk vidēji 15-20 bumbiņas.

Lai gardi!

NB! Izvēloties žāvētos augļus vēlams skatīties uz to saturu – lielākoties, piemēram, aprikozēm, plūmēm un rozīnēm ir pievienoti sulfāti un arī citi konservanti. Vēlams izvēlēties pēc iespējas dabīgāku produktu!

2 Comments Add yours

Leave a comment